1. Anasayfa
  2. Neler Yapıyoruz?
  3. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, ”Kısa Film ve Kamu Spotu Yarışması” Ödülleri Sahiplerini Buldu.

Güvenli İnternet Günü Etkinliği, Derneğimizin ve Erişim Sağlayıcıları Birliği’nin katkılarıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda düzenlendi. Törende üniversite ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen kısa film ve kamu spotu yarışmasının kazananları da ödüllerini aldı.

Törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, öğrenciler ve çok sayıda misafir katıldı.

İnterneti hayatımızdaki etkisinden söz eden Bakan Yardımcısı Sayan, internetin hayatın her alanına girdiğini, internet sayesinde bilgiye kolayca ulaşılabildiğini anlattı. Bilginin doğruluğunun, nerede ve nasıl kullanılması gerektiğinin daha önemli olduğunu vurgulayan Sayan, “Bakanlık öncülüğünde, kullanıcıların interneti bilinçli, güvenli ve etkin olarak kullanmalarını sağlamak ve bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de bilinçlendirme amaçlı çalışmalara ağırlık verdik. Türkiye’de yapılan bilinçlendirme faaliyetlerinin yurt dışı örnekleri de inceleyerek yürütüyoruz” dedi.

Sayan, güvenli internet profilinde çocuk profilinin “beyaz liste” yöntemiyle çalıştığını, güvenli olduğu onaylanan internet sitelerine erişim sağlandığını, aile profilinin “siyah liste” yöntemiyle çalıştığını, zararlı içeriğe sahip internet sitelerine erişimin olmadığını kaydetti.